Region

Jeziva priča iz života ubijene Sare (27) – “Imala je latinsku ljepotu, a onda je krenula stranputicom”

Stamenković se tereti da je Saru ubio na benzinskoj pumpi.

Sara Asanović - Screenshot

Policija u Vranju (Srbija) traga za meštaninom Marjanom Stamenković (47) zbog sumnje da je preksinoć ubio Saru Asanović (27)‚ bivšu misicu šarma na festivalu “Karanfil devojče”.

Stamenković se tereti da je Saru ubio na benzinskoj pumpi u ovom gradu dok je s drugim muškarcem sjedila za stolom.

Ubica je oko 18.00 sati u Saru ispalio šest hitaca iz pištolja, a sigurnosne kamere su sve snimile.

Djevojka je podlegla povredama na licu mjesta. Građani Vranja šokirani su, jer se ubistvo dogodilo na prometnom mjestu u ranim večernjim satima.

O motivima se u istrazi još uvijek samo nagađa, a prve pretpostavke pokazuju da je u pitanju zločin iz strasti.

Prema nezvaničnim saznanjima, Marjan Stamenković (47) je zbog ubistva proveo 12 godina u zatvoru.

Zločinac koji je u nesretnu djevojku ispalio više hitaca već je ležao 12 godina robije zbog ubistva na groblju, a nakon što je izašao iz zatvora, napao je djevojku na autobuskoj stanici.

Sa robije je izašao u januaru. Sara je u Vranju postala poznata nakon što je 2013. dobila titutu mis šarma i nagradu publike na festivalu “Karanfil devojče”.

Krenula stranputicom

– Sara je poslije toga bila nekoliko godina član jedne modne agencije, ali je krenula stranputicom. Bila je mnogo lijepa, imala je latinsku ljepotu. Međutim, navukla se na drogu i alkohol, pa više nije mogla da radi za modnu agenciju. Navodno ima i brak iza sebe sa nekim Turčinom. Bila je jedno vrijeme i u Njemačkoj – kaže izvor jednog beogradskog medija.

Sara je bila druželjubiva djevojka koju su svi poznavali, te se na mjestu zločina okupio veliki broj mladih ljudi.

Kako se mogu čuti, svi su joj zamjerali pogrešan izbor partnera. Ispred porodične kuće Asanovića, u 23. ulici u Vranju, prekjuče su bila parkirana kola Hitne medicinske pomoći.

Policija ispred kuće

Sarin otac je rekao da je djevojka imala psihičke probleme i da je on kucao na vrata policije, centra za socijalni rad i drugih institucija, ali da mu niko nije pomogao, te da je sada kasno za bilo kakve priče.

Komšije o djevojci imaju samo riječi hvale, a jedna rođaka je ispričala da su porodični odnosi bili narušeni, jer je djevojka živela malo s roditeljima, malo s bakom u Gornjoj čaršiji. Sara ima i brata koji godinama živi u inostranstvu, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh