Region

Čovjek koji u Zagrebu otvorio teretanu ide u pritvor, prijete mu dvije godine zatvora

ANDRIJA KLARIĆ, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji je jutros otvorio usprkos zabrani, bit će prijavljen za kazneno djelo.

hapšenje Hrvatska - Pixsell

To proizlazi iz priopćenja zagrebačke policije poslanom medijima.

Policija: Zatekli smo ga uz četiri osobe koje su vježbale
“Danas oko 7:45 u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani, tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni su 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Sumnjaju da je počinio kazneno djelo
“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st. 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, stoji u policijskom priopćenju.

Što se jutros dogodilo?
Klarić je, podsjetimo, za vikend najavio da će jutros otvoriti svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci unatoč zabrani rada teretana, prenosi “Index“.

Otvaranje teretane najavio je na Facebooku, a na toj društvenoj mreži objavio je i da policijski automobil ispred njegove teretane stoji od nedjelje navečer.

Teretanu je, kao što je i najavio, otvorio jutros. Nekoliko ljudi je vježbalo u njoj, ali ne zadugo. Naime, policija i inspektori su ubrzo ušli u prostor teretane te priveli Klarića.

Policija je legitimirala sve ljude koji su jutros vježbali u teretani.

Prijete mu do dvije godine zatvora

Stavak 1. članka 180 Kaznenog zakona, koji definira kaznu za djelo za koje policija sumnjiči Klarića, kaže da Klariću prijete do dvije godine zatvora.

“Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine”, stoji u stavku zakona na koji se poziva policija u priopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh