Region

Nezapamćena tragedija – Hrvatica usmrtila troje djece pa presudila sebi?

Tijela žrtava pronašla je policija u četvrtak u porodičnom domu Perinović, nakon što je Katien suprug Tomislav (48) alarmirao sve službe.

Katie Perinović - Screenshot

Policija u Victoriji u Australiji u jednom porodičnom domu pronašla je četvero mrtvih, a među žrtvama su majka i troje djece, prenosi Daily Mail.

Policija sumnja da je troje djece – Claire (7), Annu (5) i Matthew (3) ubila njihova majka Katie Perinović (42) , koja je nakon toga počinila samoubistvo.

Tijela žrtava pronašla je policija u četvrtak u porodičnom domu Perinović, nakon što je Katien suprug Tomislav (48) alarmirao sve službe.

Istražitelji Odjela za ubistvo, u izjavi za medije, potvrdili su da g. Perinović nije bio uključen u čin ubistva te je odmah pušten iz zatvora.

Tugujući prijatelji i komšije porodice Perinović izjavili su kako se Katie već nekoliko sedmica ponašla neobično.

– Nekoliko sedmica prije ovog nesretnog događaja, Katie i njezina djeca prisustvovali su rođendanu moje kćerke. Katie je bilo neobično tiha i nikad je dosad nisam vidjela u tom izdanju. Na rođendanu je bilo i nekoliko drugih mama koje su odmah primijetile njezino čudno ponašanje – rekla je Kateina komšinica Marie Groves.

Prije tri mjeseca Katie je neočekivano dala otkaz na svom radnom mjestu gdje je godinama radila kao psihoterapeutkinja, a njezini prijatelji i poznanici sumnjanju da je razlog tome bila depresija.

Prema pisanju portala Herald Sun, porodica Perinović je hrvatskog porijekla. Pišu i kako je preminuloj ženi djevojačko prezime bilo Blažević, a njena majka također navodno živi u Australiji, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh