Region

VELIKI TRENUTAK U BORBI PROTIV KORONE! Dr. Kisić,želim da pokažem ličnim primjerom KOLIKO JE VAKCINA VAŽNA

Frajzerova vakcina je stigla u Srbiju, a danas je konačno došao i taj dan kada će prvi građani biti vakcinisani. Planirano je da najpijre Fajzerovu vakcinu prime najugroženiji, odnosno korisnici staračkih domova. Pored njih, vakcinu će među prvima primiti i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, kao i epidemiolog dr Predrag Kon.

dr Darija Kisić Tepavčević - Srbija24.com

Dr Kisić: Želim da pokažem ličnim primerom koliko je vakcina važna
Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je jutros za RTS da je izuzetno ponosna što je Srbij uspela da među prvima nabavi vakcinu i da je pre svega želim da pokaže ličnim primerom koliko je to važno.

– Postoji koordinaciono telo koje se bavi ovim pitanjem i na osnovu raspoloživih količina i rizika u okviru populacije radi se plan imunizacije. Najugroženija je starija populacija – rekla je ministarka.

Darija Kisić tepavčević kaže da smo upoznati sa svim aspektima vakcine, a da su zdrastveni radnici koji će davati vakcinu prošli i obuku za to.

– Vakcina treba i može da bude svetlo na kraju ovog dugačkog tunela – rekla je ministarka Kisić Tepavčević za RTS.

Ko prvi prima vakcinu?
– Vakcinacija protiv korone kreće u četvrtak u staračkim domovima, oni su najugroženija kategorija, zato od njih počinjemo – rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je vakcina spas za čovečanstvo.

Prvi građani Srbije danas u 11 časova primiće “Fajzerovu” vakcinu.

Vakcine su, kako je rekao juče predsednik Vučić, nabavljene bilateralno, samostalno, i Srbija je verovatno jedina zemlja van EU, u ovom delu, koja je uspela nešto vakcina da nabavi.

– Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene – istakao je Vučić.

Kako će izgledati masovna vakcinacija
Predsednik Nacionalnog koorordinacionog tima za imunizaciju protiv kovida-19 Mirsad Đerlek rekao je su korisnici domova prioritetni za vakcinaciju kako bi se smanjio pritisak na bolnice, u kojima su teški slučajevi najčešći među starijom populacijom,piše Blic

On je rekao da se kostur usvojenog plana imunizacije, koji je izradio i predložio Institut “Batut”, neće menjati, ali da je teško predvideti šta nas čeka.

– Plan je dinamičan i biće elastičan, tako da ćemo moći u zavisnosti od trenutka i količine vakcina, da menjamo neke planove i prioritete – istakao je Đerlek.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh