Region

Hrvatska: Nezapamćene poplave oko Vrgorca, očekuje se da će voda još rasti

Na području Vrgorca pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće u selima uz rubne dijelove polja Bunine i Jezera, u koja se zbog velikih količina kiše slijeva i voda iz izvora Žiljina, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a.

Poplave Hrvatska - N1

Voda i dalje nadire u okolici Vrgorca nakon što je ondje u dva dana palo kiše koliko inače padne u prosjeku u dva mjeseca. Za Dnevnik N1 o situaciji je govorio gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

“Voda raste iako su prestale padaline, podiže se vodostaj, ali trebamo biti optimistični, dolaze ljepši dani po prognozi”, rekao je Pranić,

Ono što je palo proteklih dana tek sad navire pa je situacija sve teža, voda i dalje raste oko pet centimetara na sat. Od jutros, kad je došla ekipa N1, razina vode viša je za oko pola metra. Na objektima su velike štete, a uskoro će, kako doznajemo, biti proglašena elementarna nepogoda.

Djelatnici HEP-a jutrošnjom intervencijom su uspjeli podignuti i zategnuti elektrovod koji vodi do naselja Kutac i time osigurati daljnju elektroopskrbu naselja. ????

Objavljuje Ante PranićČetvrtak, 10. prosinca 2020.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh