Region

Situacija u Srbiji kritična: Svaka treća osoba sa koronavirusom zahtjeva hospitalizaciju

Oko 20 odsto zaraženih ima težu kliničku sliku

Svaka treća osoba u Srbiji zaražena koronavirusom zahteva hospitalizaciju, a oko 20 odsto zaraženih ima težu kliničku sliku, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, javlja Anadolu Agency (AA).

On je ocenio da je epidemiološka situacija u zemlji kritična, te da preti da izmakne kontroli.

“Naše su prognoze da će ovo trajati. Tek poštovanjem mera ćemo uspeti da obuzdamo epidemiju i svedemo je na neku podnošljivu meru”, kazao je Ašanin za televiziju Pink.

Međutim, dodao je da ohrabruje uvođenje novih mera, kao i pojačana kontrola njihovog sprovođenja.

Veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom je i u Kliničko-bolničkom centru “Zemun” gde je zaražen i 71 zdravstveni radnik, od kojih je osam na bolničkom lečenju, a ostali u kućnoj izolaciji.

U Srbiji je trenutno na snazi zabrana rada od 21 čas do pet sati ujutru za sve osim benzinske pumpe na kojima je dozvoljeno samo sipanje goriva, apoteke, dostavu hrane i privrednike koji rade u trećoj smeni.

Prema preseku od juče u 15 časova, do sada je registrovano 92.375 slučajeva zaraze, na dnevnom nivou juče je registrovano 4.994 novozaražena, a do sada je od posledica koronavirusa preminulo 1.054 osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh