Region

U Splitu umrla maturantica koja je imala astmu i bila pozitivna na koronavirus

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije javili su kako je u KBC-u Split preminula 17-godišnja djevojka koja je bila zaražena koronavirusom.

Škola - Dalmatinskiportal.hr

Radi se o maturantici koja je, kako doznaje “Dalmatinski portal“, imala astmu. Djevojka je još u petak bila u školi, a subotu je prestala disati. Reanimirana je i intubirana, ali nije preživjela.

“Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći”, rekao je medicinski radnik za Dalmatinski portal.

CIJELI RAZRED JE U IZOLACIJI
Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. No, tačan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Cijeli njen razred od danas je u izolaciji. Direktorica škole Neda Bartulin za Dalmatinski portal je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh