Region

Ko je Dritan Abazović: Mediji mu dali nadimak albanski četnik, ljubitelj je ekstremnih sportova i navijač milanskog Intera

Aktivan je na društvenim mrežama

Dritan Abazovioć - Standard

Ime Dritana Abazovića posljednjih dana je jedno od onih koji su najviše puta bili spomenuti u cijelom regionu. O čovjeku koji u svojim rukama drži političku sudbinu Crne Gore priča se svuda i na sva zvona, mediji su ga prozvali i albanskim četnikom.

Do proglašenja rezultata parlamentarnih crnogorskih izbora u nedjelju za Abazovića se slabo znalo mimo Crne Gore, gdje je već više od deceniju jedan od činilaca na političkoj sceni, iako ima tek 35 godina. Od nedjelje i po proglašenju preliminarnih rezultata izbora, za njega znaju svi.

Lider Ujedinjene reformske akcije (URA) rođen je u Ulcinju. Po zanimanju je politikolog. Gimnaziju je završio u Ulcinju, Fakultet političkih nauka u Sarajevu, gdje je bio student generacije i studije okončao za rekordne dvije i po godine, magistrirao je u Podgorici, pa doktorirao u Sarajevu, prenosi “Avaz“.

View this post on Instagram

Cairo 2020, something really different ?

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

Sudeći prema fotografijama koje sa svojim pratiocima dijeli na društvenim mrežama, može se zaključiti da Abazović, osim što se, kako kaže “bori za transformaciju Crne Gore”, u slobodno vrijeme voli i da putuje, bavi se sportom, plovi Jadranom… A za svega četiri dana od proglašenja izbora saznalo se i da je u mladosti bio fan kontroverznog Miroljuba Petrovića, koji je u Srbiji poznat po paroli “Pod mač bato”, a protiv njega se vodi istraga za nadriljekarstvo.

Abrazović tako veoma često na svom Instagram profilu “kači” fotografije sa brojnih putovanja.

Egipat, Tajvan, Finska, Malta, Italija, Holandija, samo su neke od zemalja koje je Abrazović posjetio.

Crnogorski političar ljubitelj je i ekstremnih sportova.

Adrenalin Abazović traži u sportskim avanturama. Rafting, paraglajding, samo su neki od ekstremnih sportova u kojima se oprobao.

View this post on Instagram

FRIENDSHIP – best side of every business relation! ⚓️ Incredible nature of Montenegro! ?#europianparliament #europeangreens #pokretura #thomaswaitz

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on


Osim ekstremnih, voli i sportove sa loptom u kojima se dobro snalazi.

Često ide i na fudbalske utakmice, a, osim crnogorske reprezentacije, navija i za fudbalski klub “Inter” iz Milana.

Abazović je prijatelj i sa fudbalskim reprezentativcem Crne Gore, Stevanom Jovetićem, koji mu je, dok je nastupao za “Inter”, poklonio kartu za utakmicu, a vjerovatno i utjecao na to da Abazović dobije dres ovog italijanskog velikana sa njegovim imenom na leđima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh