Region

“Ovo je strašno”, nevrijeme “protutnjalo” Srbijom, vjetar rušio drveće: Koja su mjesta najugroženija

Nevrijeme, praćeno jakom grmljavinom i olujnim vjetrom protutnjalo je Pirotom, ali i Kragujevcem (Srbija).

Nevrijeme u Srbiji - Screenshot

Veći dio Pirota ostao je sinoć bez struje, javlja dopisnik “RTS-a“.

U Kragujevcu je za pola sata pala veća količina vode, pa je saobraćaj u gradu bio otežan.

Vjetar je polomio grane na nekoliko stabala u gradu.

Nevrijeme je pogodilo i selo Veliko Trnjane, kod Leskovca, koje je gotovo cijelo poplavljeno.

Portal “Jugmedija” javlja da je pedesetak domaćinstava potpuno poplavljeno zbog kanala koji se izlio tokom večerašnjih padavina u centru ovog sela.

Mještani kažu da je bujica naišla oko 21:30 i bukvalno poplavila puteve i lokalne mostiće, a zatim počela da prodire u dvorišta, podrume i kuće. Ugrožena je i mnogobrojna živina i stoka.

Ljudi su se našli u čudu. Najugroženiji su mještani koji žive u centru sela. Jedno domaćinstvo je u potpunosti potopljeno jer se nalazi pored samog kanala, a sa druge strane se u njega sliva sva voda koja dolazi sa obližnjeg brda. Nikada nije bilo ovako“, kaže za predsjednik Mjesne zajednice Goran Ilić.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh