Region

Sebastian Kurz: “Ogroman priliv virusa iz Hrvatske”

Austrijski kancelar Sebastian Kurz poručio je da na granicama želi strože kontrole povratnika s ljetovanja, jer je ogroman priliv virusa korona iz Hrvatske.

Sebastian Kurz - Twitter

“Sadašnje brojke su zabrinjavajuće. Moramo učiniti sve što možemo da zaustavimo virus bez uvođenja novih sveobuhvatnih zabrana”, rekao je Kurz.

On je dodao da povećanje nije iznenađujuće s obzirom na to da su u toku godišnji odmori.

Povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske od ponedjeljka će morati da pokažu negativan test na virus korona ili da se u roku od 48 sati podvrgnu testiranju.

U Austriji je danas zabilježeno gotovo 230 novozaraženih, a dan ranije bilo ih je 282.

Hrvatska je ponovo uvrštena na listu rizičnih zemalja nakon vijesti o rekordnom broju novozaraženih virusom korona, a odluku o tome donijela je austrijska Vlada.

Rizična područja obuhvataju kontinentalni dio Španije i zemlje zapadnog Balkana, kao i Bugarsku, Rumuniju, Rusiju, Švedsku i SAD.

Nakon boravka u jednom od oko 30 rizičnih područja ljudi moraju imati negativan test na virus korona koji nije stariji od 72 sata ili moraju u desetodnevni karantin, pišu “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh