Region

Otac iz pakla: Obljubio maloljetnu kćerku, sve snimio i dijelio na Facebooku, pa dovodio migrante nudeći im je

Više javno tužilaštvo u Pančevu je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv V. J. (43) iz Banatskog Novog Sela, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično djelo obljuba zloupotrebom položaja i krivično djelo trgovina ljudima.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je od marta do aprila ove godine u Banatskom Novom Selu (Srbija), zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu maloljetno lice koje mu je povjereno radi staranja i vaspitavanja tako što je u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloljetnom kćerkom (rođenom 2003), prenosi portal “013info”.

Tokom jedne od obljuba tražio je od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, i na taj način je napravljen snimak se*sualnog čina, kaže se u saopštenju VJT.

Takođe, okrivljenom se stavlja na teret da je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, te teških prilika svoje maloljetne kćerke rođene 2003. godine, vrbovao istu da se pro*tituiše tražeći da na taj način zarađuje novac.

U tu svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im oštećenu za pro*tituciju, a takođe je u svrhu pribavljanja klijenata, podijelio preko jedne društvene mreže sa više naloga snimak se*sulanog čina između njega i oštećene kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio.

Optužnica je 13. jula podnijeta u Višem sudu u Pančevu i trenutno je u postupku ispitivanja te još uvijek nije potvrđena.

Okrivljeni V. J. se nalazi u pritvoru zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom periodu počinio ponovo krivično djelo, imajući u vidu da se radi o ranije osuđivanom licu, te je od strane tužilaštva predloženo da mu se pritvor produži do završetka glavnog pretresa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh