Region

Poruke mržnje: Grafit s ljudima obješenim o drvo uz opis “srpsko porodično stablo”

Treća poruka mržnje upućena Srbima otkrivena je u Zagrebu, a riječ je o grafitu koji prikazuje ljude obješene o drvo, a pored je napisano “srpsko porodično stablo” (Serbian Family Tree).

Grafiti u Zagrebu - Twitter

Grafit se nalazi se pored dječijeg vrtića u Čavoglavskoj ulici. Fotografiju je na Twitteru objavilo Srpsko narodno vijeće, prenosi “Srna”.

“Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika… a onda očekivati hrabre generacije”, piše u opisu objave.

Ovo je treća poruka mržnje prema Srbima koja je otkrivena u Zagrebu proteklih dana.

Prvo su se u četvrtak mladi navijači Dinama fotografisali pored transparenta na kojem je upućena uvrdljiva poruka srpskim ženama i djeci, potom je objavljena fotografija grafita sa porukom “U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh