Region

Hrvatska: Žena preboljela koronu – sad je opet pozitivna

Prema informacijama iz Štaba civilne zaštite Zadarske županije u Hrvatskoj, jedna je osoba ponovo pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja.

Granica - Ilustracija / Buka

Riječ je o starijoj ženi koja je preboljela COVID-19, a nakon što je ponovno dobila simptome testirana je i nalaz je pozitivan.

Kako se radi o specifičnom slučaju, upućen je upit i zahtjev za mišljenje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor.

Inače, tokom jučerašnjeg dana testirane su 23 osobe, a ukupno od početka epidemije 2804 uzorka. U samoizolaciji u Zadru je i dalje jedna osoba, a kako je riječ o ponovnoj zarazi iste osobe, broj oboljelih i dalje je 87, ali broj ozdravljenih je s današnjim danom 84.

U Hrvatskoj jučer nije bilo novozaraženih koronavirusom. Potvrđene su ukupno 2244 oboljele osobe, a već treći dan nemamo novooboljelih. Na bolničkom liječenju je 38 ljudi, od kojih je šestero na respiratoru. Ozdravila je još jedna osoba u 24 sata te je ukupan broj ozdravljenih 2047. Testirano je ukupno 64.266 uzoraka, 584 u posljednja 24 sata. Ukupan broj umrlih je i dalje 101, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh