Region

Novi Pazar je novo žarište, broj zaraženih naglo skočio

Kako je naveo, u ovaj grad upućuju se respiratori, kao i ljekarski timovi iz Beograda

U Novom Pazaru imamo formiranje novog žarišta i tamo je već upućen određeni broj respiratora, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović,prenosi Fokus.

Ovaj grad, gdje je za samo jedan dan registrovano 12 slučajeva oboljelih od korona virusa, u ponedeljak će posjetiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stevanović je rekao da se u tom gradu javlja novo žarište, i da se aktivno radi na tome da se tamo u potpunosti osposobi bolnica.

Kako je naveo, u ovaj grad upućuju se respiratori, kao i ljekarski timovi iz Beograda.

– Već sada je tamo upućen jedan broj respiratora, da se pojača, a krenuo je i jedan broj ljekara – rekao je Stevanović na press konferenciji.

U svakom trenutku, gdje god bude bilo potrebe, kaže Stevanović, prebacivat će se ili kadar, ili pacijenti, u zavisnosti od toga šta je najbolje za same pacijente.

Predsednik Srbije posjetiće Novi Pazar, nakon što je obaviješten da je situacija u tom gradu sa širenjem Covid-19 “alarmantna”, navodi Tanjug. On Opštoj bolnici uručiti ukupno 13 respiratora, koji bi trebalo da ojačaju zdravstveni sistem Novog Pazara.

Povodom situacije sa korona virusom u Novom Pazaru, juče je za “Blic” govorio i direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić. Novi Pazar je, inače, do juče imao samo jednog oboljelog od virusa COVID-19, a sada ih ima čak 12.

Povodom pojave korona virusa u Novom Pazaru, on je kazao da je od 13 poslatih uzoraka 11 bilo pozitivno, od kojih je devetoro bilo u kontaktu sa prvom osobom, kojoj je prekjuče utvrđeno da je zaražena korona virusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh