Region

Srbija i Kosovo potpisali sporazume o željezničkoj vezi i auto-putu Beograd – Priština

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja željezničke veze i izgradnje auto-puta Beograd – Priština, objavljeno je na Instagram profilu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Potpisivanje sporazuma između Srbije i Kosova - Beta.rs

Kako se navodi, Vučić je nakon potpisivanja rekao da je “to veoma važno zbog Srba koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi”.

Izjave o namjerama u ime Srbije potpisao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić, u prisustvu Vučića, predsjednika Kosova Hašima Tačija, specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela i američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija.

Ambasada SAD-a u Berlinu objavila je na Twitteru da je Grenel “otvorio Minhensku sigurnosnu konferenciju historijskim potpisivanjem sporazuma o željeznici i auto-putu između Srbije i Kosova, nakon prošlomjesečnog sporazuma o obnovi direktnih letova između Beograda i Prištine”, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh