Region

Za Malčanskim berberinom izdata plava potjernica: Rebić objasnio šta to znači za dalju potragu

On je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena.

Monika Karimanović i Ninoslav Jovanović - Srbijadanas.com

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija 95 posto sigurna da otmičar Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, nije sa žrtvom Monikom Karimanović (12) prešao državnu granicu i rekao da je za njim ipak raspisana plava međunarodna potjernica, piše “Informer“.

On je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog djela i obezbjedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

Oko dva mjeseca prije nestanka Monike, Jovanović je viđen na tom području. Vidjeli su ga i njeni roditelji na izvjesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao i mještani knjaževačke opštine – rekao je Rebić.

Dodao je da se uspješno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predijelu Knjaževca i cijelom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 posto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Policija, prema njegovim riječima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar mijenja mjesta boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamjernim informacijama, ističući da policija provjerava svaku dobijenu informaciju.

– Mi ne gubimo nadu, vjerujemo da je živa i da ćemo je prije ili kasnije naći – zaključio je Rabić.

Inače, plava potjernica znači obavještenje o prikupljenim podacima o bjeguncu ili njegovim kriminalnim aktivnostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh