Region

Provalili u kuću, davili vlasnika pa mu ukrali veš-mašinu

Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu je 17. decembra, nakon provedene istrage, pred Opštinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana, 24-godišnjaka i 32-godišnjaka, zbog razbojništva.

Veš mašina - Facebook/Lindsey McIver

Oni su osumnjičeni da su 23. maja ove godine oko 2 sata ujutro provalili u porodičnu kuću u Plešivici u kojoj je 24-godišnjak najprije uhvatio vlasnika za vrat i stiskao ga s obje ruke te ga bacio na krevet, a zatim su mu uzeli novac iz novčanika i mašinu za pranje veša u vrijednosti od oko 1.500 kuna, navodi se u saopštenju DORH-a.

U optužnici je predloženo da se 32-godišnjaku produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela, dok se 24-godišnjak od ranije nalazi na izdržavanju kazne zatvora, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh