Region

Škoro: “Hrvatska od Srbije i Crne Gore treba tražiti ratnu odštetu”

Pjevač i kandidat za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, Miroslav Škoro. u intervjuu za “Novu TV” osvrnuo se između ostalog i na pitanje neriješenih granica sa susjednim državama.

No image - Haber.ba

Škoro smatra da se u tom slučaju najpametnije dogovoriti se sa susjedima.

“Citirat ću s predsjednika Tuđmana: ‘Ja bih pregovarao i s crnim vragom ako je u interesu građana'”, izjavio je.

Također je kazao i da Hrvatska od Srbije i Bosne i Hercegovine treba tražiti ratnu odštetu, ne objašnjavajući šta zapravo time misli.

Miroslav Škoro se osvrnuo i na Titovu bistu koju je s Pantovčaka uklonila aktuelna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

“Ja je nisam tamo ni stavljao ni micao, a neću ju sigurno ni vraćati. Vidjet ću ima li tamo bista Blage Zadre, pa ću ju tamo postaviti”, dodao je.

Update 18.12.2012.:

U međuvremenu je informacija o tome da će predsjednički kandidat Miroslav Škoro tražiti ratnu odštetu od BiH demantovana u hrvatskim medijima, te se navodi da je u intervjuu za “Novu TV” Škoro izjavio jedino da bi “Hrvatska trebala tražiti ratnu odštetu od Srbije i Crne Gore”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh