Region

Drama na hrvatskoj granici: Britanac krijumčario migrante, pa pokušao pregaziti policajca

Hrvatska policija uhapsila je britanskog državljanina koji je u subotu naveče pokušao pregaziti policajca na hrvatsko-slovenačkoj granici te još dvojicu britanskih državljana. Sumnjaju da su sva trojica krijumčarili migrante.

Hrvatski granični prelaz - Srpskainfo.com

Provodeći redovne mjere nadzora državne granice, 2. novembra oko 19.30 sati u blizini Graničnog prelaza Rupa policijski službenici pristupili su utvrđivanju identiteta vozača sumnjivog putničkog vozila parkiranog uz cestu, međutim 31-godišnji državljanin Velike Britanije koji se nalazio za volanom navedenog vozila naglo je pokrenuo vozilo te je, povećavajući brzinu, krenuo prema jednom od policijskih službenika s očitom namjerom da ga spriječi u obavljanju službene radnje te mu nanese tjelesne povrede.

Policijski službenik izbjegao je udarac bacivši se na tlo pored vozila čiji je vozač samo nakratko uspio pobjeći s mjesta događaja jer je uskoro uhapšen pri pokušaju prelaska državne granice.

31-godišnjak se dovodi u vezu s još dvojicom državljana Velike Britanije koji su te večeri pokušali kombijem preko državne granice prevesti više stranih državljana, zbog čega su nakon završenog kriminalističkog istraživanja sva trojica krivično prijavljeni državnom tužilaštvu i predani pritvorskom nadzorniku, dok je 31-godišnji vozač putničkog vozila kazneno prijavljen još i zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Jedan od osumnjičenika prijavljen je i prekršajno zbog posjedovanja manje količine kokaina, saopšteno je iz Policijske uprave primorsko-goranske, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh