Region

Danas saslušanje Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu

Kosovski premijer u ostavci, Ramuš Hardinaj (Ramush) danas će, u svojstvu osumnjičenog, biti saslušan u Hagu pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

No image - Haber.ba

Specijalni tužilac bi u toku dana trebao ispitati Haradinaja, prenose regionalni mediji.

Haradinaj je jučer stigao u Hag, a u petak, 19. jula, podnio je ostavku na mjesto premijera Kosova. On je tada rekao kako tim činom želi “odvojiti funkciju premijera od Ramuša Haradinaja”.

Na svom profilu na Facebook profilu Haradinaj je jučer, uoči puta u Hag, napisao kako je Kosovo krenulo naprijed na euroatlantskom putu i da je “jače nego ikad prije, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama, ističe “Avaz“.

Ponovio je kako je „Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama“.

Također, naveo je kako kosovsko tržište za proizvode iz Srbije može biti oslobođeno taksi samo u zamjenu za priznanje nezavisnosti Kosova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh