Region

Umrla djevojčica koju je otac ostavio u automobilu

Umrla je četverogodišnja djevojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu.

djevojčica ostavljena u autu- Hrvatska- Faktor

Kako saznaje “IstraIN“, pozivajući se na povjerljive izvore, djevojčica je podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Iz policije su za IstraIN rekli da više nisu nadležni za davanje informacija te su uputili na Državno odvjetništvo u Puli, gdje do objavljivanja ovog članka nisu bili dostupni, kao ni Služba za odnose s javnošću KBC-a Rijeka, u koji je djevojčica bila smještena.

Podsjetimo, u Rovinjskom Selu, u četvrtak, 4. jula, u poslijepodnevnim satima otac je djevojčicu ostavio u kipućem automobilu kako je ne bi budio, a da pritom nije upalio klimu u autu. Zatvorio je i sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Kako pričaju mještani Rovinjskog Sela djevojčicu su, u besvjesnom stanju, nakon dva sata pronašli radnici u automobilu, nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Najprije je prevezena u pulsku Opću bolnicu, a potom je prebačena u riječku. Za takvo kazneno djelo kazna zatvora je od jedne do osam godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh