Region

Probijena barikada u selu Zupče, pucnjava i dalje traje, ranjeno dvoje Srba

Zubin Potok — Kako nezvanično saznaju Novosti u opštini Zubin Potok je trenutno najteža situacija. Barikada koja su Srbi postavili u selu Zupče probijena je.

No image - Haber.ba

Pripadnici specijalne jedinice ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na severu Kosova, u opštinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, sada se, prema pisanju beogradskog lista kreću prema selu Varage.

Tanjug prenosi da je dvoje Srba lakše povređeno u pucnjavi do koje je došlo jutros oko 6.20 došlo, kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u opštini Zubin Potok.

Na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo.

Pripadnici ROSU idu pešice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obe strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište nameravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu taj polčicijski zvaničnik.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ranije danas da je situacija prilično dramatična u opštini Zubin Potok.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti. Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umešani u organizovani kriminal.

Takođe, mediji u Prištini su preneli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti,prenosi B92

Na severu Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh