Region

Udario policajca, polomio mu palicu “STOP” pa pobjegao

Policijski službenici II. policijske stanice Rijeka (Hrvatska) proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela.

Policisjka palica "STOP" - Twitter

Policija ga sumnjiči da je 13. februara 2019. godine u Ulici Marije Grbac u Rijeci na štetu policijskog službenika počinio krivično djelo “prisile prema službenoj osobi”.

Vozilom kojim je upravljao nastavio je kretanje u smjeru policijskoga službenika koji mu je davao znakove za zaustavljanje i udario ga u ruku te oštetio palicu “STOP”, udaljivši se nakon toga s mjesta događaja bez zaustavljanja, piše “Index“.

Tokom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je 3. novembra 2017. godine iz benzinske stanice na području naselja Srdoči u Rijeci otuđio veću količinu cigareta raznih marki u vrijednosti od oko 22.000 kuna. Prilikom počinjenja krivičnog djela koristio se ukradenim fijatom, kojim je udario u staklena vrata benzinske pumpe.

Navedeno vozilo u vlasništvu hrvatske državljanke prethodno je ukrao na području Kastava. Osumnjičeni 26-godišnjak prijavljuje se i za krivično djelo prijetnje počinjeno u decembru 2018. godine u Viškovu, na štetu 27-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Iz MUP-a Hrvatske je saopšteno da je osumnjičeni predat pritvorskom inspektoru na daljnje postupanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh