Region

Kolinda Grabar-Kitarović ponovo o BiH, ovaj put s prvim čovjekom UN-a

Na marginama konferencije Ujedinjenih naroda “Žene na vlasti”, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je održala bilateralni sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antóniom Guterresom, saopšteno je iz njezina ureda.

Kolinda Grabar Kitarović - Nezavisne.com

Sagovornici su razgovarali o stanju na jugoistoku Evrope, s posebnim naglaskom na stanje u Bosni i Hercegovini i o položaju Hrvata u BiH, te o trenutnim globalnim izazovima, piše u saopštenju.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska podržava nastavak postupka proširenja na svih šest zemalja jugoistočne Evrope, prenosi “Hina”.

Posebno je istaknula zadovoljstvo politikom ljudskih resursa, što je prvi put u povijesti UN-a rezultiralo ravnopravnošću spolova u UN-ovoj skupini višeg rukovodstva te pozdravila napredak ostvaren u revitalizaciji rada Glavne skupštine UN-a, saopštio je Ured.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh