Region

Naletjela na djevojčicu vozeći bez dozvole, ponudila ostavku, Plenković je odbio: “Ona ostaje ministrica”

Hrvatska ministrica Gabrijela Žalac ponudila je mandat na raspolaganje, međutim premijer Hrvatske ostavku nije prihvatio.

No image - Haber.ba

Žalac je bez vozačke vozila dvije i pol godine. U subotu je naletjela na djevojčicu koja je teška povrijeđena.

“Nisam ja vozila bez vozačke. Imam vozačku, samo je istekla”, rekla je dodajući da je skoro svaki vikend sama vozila auto – znači bez vozačke, navodi “Index“.

Plenković se obratio javnosti. Ostavku nije prihvatio.

“Najvažnije je da je djevojčica dobro”, rekao je Plenković.

UŽIVO – Andrej Plenković. Hoće li prihvatiti ostavku Gabrijele Žalac?

Gepostet von Index.hr am Montag, 11. März 2019

“Što se tiče vozačke, to je propust, nemar. Međutim to nije kazneno djelo. To je prekršaj. Platila je kaznu. Izvadit će novu dozvolu”, rekao je Plenković.

“Nemojte biti nervozni”, rekao je novinarima.

“Spremna je prestati biti ministrica. To je moralan potez. Ali ja sam razmišljao o tome od subote. Ovo što se dogodilo. To je nešto što se moglo dogoditi i nekome drugome”, rekao je Plenković dodavši da to nije razlog da napusti vladu.

“Ona jako dobro radi svoj posao”, rekao je Plenković.

“Ona ostaje ministrica”, dodao je Plenković.

“To što ona nije produžila vozačku ne treba značiti da je drugi ne moraju produžiti. Ona je propust priznala, platila je prekršajnu kaznu”, rekla je.

“Smirite loptu. Ona ostaje ministrica u mojoj vladi”, rekao je Plenković. “To nije razlog za ostavku. Ja je ne prihvaćam”, rekao je premijer.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh