Region

Vučić: Prvi put imamo više plaće nego u BiH, ali uzalud sve kad je manje djece

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je turneju “Budućnost Srbije” tokom koje obilazi mjesta širom zemlje i razgovara s građanima.

Aleksandar Vučić - Blogspot.com

U nedjelju je Vučić u Varvarinu i Velikoj Drenovi (Rasinski okrug u centralnoj Srbiji) poručio građanima “da ne brinu jer će on da brine”, piše “Radiosarajevo“.

Pohvalio se da su u Srbiji su “prvi put više plaće nego u BiH i po prvi put Srbija ima suficit u razmjeni s Hrvatskoj”.

“U svakom naselju koje obilazimo, gledamo da obnovimo bolnice, škole… Zato što državna kasa stoji bolje nego ikada. I zato će penzije i plate da rastu svake godine. Država bolje radi”, rekao je Vučić i dodao da to “može da se uradi kad imate odgovornu i dobru državu“.

Rekao je da “nije od onih koji kažu samo glasajte za mene, pa će sve biti dobro”.

“Nažalost, djece je sve manje i zato vas molim da imate u vidu da ne možemo da opstanemo ako ne budemo imali više djece, jer se Srbija štiti, prije svega, većim natalitetom”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska Rasinskog okruga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh