Region

Del Vechio se pravdao: “Datum za susret s Dodikom nespretno je izabran”

Hrvatski ambasador u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s predsjednikom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci na neustavni Dan Republike Srpske.

Ivan Del Vechio i Milorad Dodik - Twitter

Na toj proslavi, posmrtno je odlikovan Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. Del Vechio za “N1” kaže da na toj proslavi nije bio.

“Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odlikovanja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali”, rekao je Del Vechio za “N1“.

Na pitanje hoće li biti smijenjen s mjesta ambasadora Del Vechio nije htio davati nikakve izjave, poručio je da na “ono što je rekla ministrica nema što dodati niti oduzeti”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh