Politika

Jelena Trivić: Dodik trguje za sebe, gurnuo entitet u krizu

Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić izjavila je danas da je vlast RS pitanje Ustavnog suda BiH iskoristila kao povod za eskalaciju krize u BiH, ocijenivši da, kako god da se ta kriza okonča, na gubitku će biti RS.

Jelena Trivić - N1

„To je igra u koju je režim gurnuo RS i napravio je regionalnim problemom. Кako god se završila ova kriza RS će biti na gubitku“, rekla je Trivić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je istakla da NF „neće biti dio igara režima u RS i dijela međunarodne zajednice“, što su pokazali i poslanici te stranke u NSRS, koji nisu podržali odluke i zakone koje je predložio vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u vezi sa odlukama Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika.

Trivić je ocijenila da predsjednik RS Milorad Dodik „vodi pijačarsku politiku“, dodavši da je na „tezgi trenutno RS“.

„Jedna strana je Dodik, koji trguje za sebe, a na štetu RS i njenog naroda, druga strana je dio međunarodne zajednice, koji su Dodika progledali kroz prste na očiglednu krađu izbora, želeći da se to što prije završi i da BiH dobije nezaslužen kandidatski status“, kazala je ona.

Još je kazala da od vlasti RS „sada dolaze pomirljivi tonovi, da više ne pominju referendum, već na sve načine pokušavaju da se dogovore“, ocijenivši da je „šteta za RS već načinjena“.

„Riječ referendum zamijenila je riječ deeskalacija. Već viđeno“, rekla je predsjednica NF-a.

Poslanik NF-a u parlamentu RS Željko Dubravac najavio je da ta stranka neće podržati zakon o kriminalizaciji klevete u RS, o kome će se raspravljati na skupštinskom zasedanju 18. jula, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh