Politika

Šefik Džaferović čestitao izborne pobjede Macronu i Golobu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao je Emmanuelu Macronu i Robertu Golobu na pobjedi na izborima u Francuskoj i Sloveniji.

Šefik Džaferović - FENA

“Poštovani predsjedniče Macron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj. Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet.

Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu”, navodi se u čestitci Macronu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je uputio čestitku i Robertu Golobu čija je stranka pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji.

“Poštovani gospodine Golob, primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji.

Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem euroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji”, navodi se u čestitci Golobu, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh