Politika

Elzina Pirić je nova predsjednica PDA

Svako protiv koga budu dignute sankcije, posebno od prijatelja Bosne, trebao bi bez ikakve pompe povući se – rekao je Kukić

Elzina Pirić izabrana je za novu predsjednicu Pokreta demokratske akcije (PDA) nakon što je ostavku na to mjesto podnio Mirsad Kukić. To je učinio zbog uvođenja američkih sankcija, ali i pod pritiskom koalicionih partnera u Tuzlanskom kantonu.

Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora PDA danas je održana u Tuzli, a tom prilikom lider stranke Mirsad Kukić podnio je ostavku na funkciju predsjednika, nakon čega je uslijedio izbor novog rukovodstva.

Jednoglasnom odlukom članova Glavnog odbora za Kukićevu nasljednicu izabrana je Elzina Pirić, inače njegova bliska stranačka saradnica.

Novoizabrana predsjednica PDA Elzina Pirić ocijenila je Kukićev potez džentlmenskom rukavicom bačenom u lice svim liderima i političarima u BiH koji se nađu pod američkim sankcijama.

– Mi ćemo to javno zagovarati jer je to jedini način da se politička scena u BiH osvježi te da počnemo raditi u interesu mladih i perspektivnih ljudi, ekonomskog i socijalnog napretka ove zemlje, dijaloga kompromisa, razgovora i politike ravnomjernog razvoja cijele BiH – navela je Pirić.

Svoj potez o povlačenju Kukić je ocijenio kao uspostavljanje novih standarda u bh. politici.

– Svako protiv koga budu dignute sankcije, posebno od prijatelja Bosne, trebao bi bez ikakve pompe povući se, ali i dalje sarađivati i pričati. Ako bi se ovaj standard primijenio kod donošenja novih sankcija koje su najavljene, neće moći niko ni sa kim koalirati, niti će moći biti u vlasti – kazao je Kukić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh