Politika

Izetbegović: Bojim se da su stvari oko Izbornog zakona prilično zakovane

Izetbegović je rekao da je dobro razgovarati o izmjeni Izbornog zakona, ali kako je kazao, ne bi rekao da se u ovakvoj situaciji može postići dogovor.

Bakir Izetbegovic - N1

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u pratnji ministra za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edina Ramića i potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića, obišao je povratnike u Zvorniku i Janji jučer.

Potom je za Hayat TV govorio o problemima s kojima svakodnevno suočavaju povratnici u taj bh. entitet.

Neodustajanje od politike podjela i Dodikova sve agresivnija retorika bez sumnje su dio uzroka zbog kojeg povratnici u entitetu RS žive u sve većem strahu i zbog kojeg su sve češće meta napada njihovih komšija.

Izetbegović je pozvao policiju Republike Srpske da izbalansiraju nacionalni sastav u skladu sa Ustavom što nisu nikad uradili, i zatim da rasporede te policajce u povratničke sredine, poput Janje.

Izetbegović je rekao da je dobro razgovarati o izmjeni Izbornog zakona, ali kako je kazao, ne bi rekao da se u ovakvoj situaciji može postići dogovor.

– Bojim se da su stvari oko Izbornog zakona prilično zakovane. Ako nismo u boljim uslovima postigli dogovor, kada smo imali puno više vremena, teško da ćemo i sad, ali SDA će se odazvati na razgovore – kazao je Izetbegović, piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh