Politika

Branislav Borenović: Ovo je sve opasna farsa. Tri vojske u ovakvom sistemu znače rat

Lider PDP-a Branislav Borenović danas je posebnoj sjednici NSRS kazao kako je ovo jedna opasna igra u koju uvode Republiku Srpsku.

Branislav Borenović - PDP.rs.BA

On je sjednicu nazvao “opasnom farsom, za koju bi neko rekao da je blef”. Naveo je da ono što je na njoj saopšteno od predlagača, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, ne odgovara onome što se govorilo svih ovih mjeseci.

“Slušali smo najave o spremnih 140 zakona, a danas imamo kontradiktorne rečenice na jednoj informativnoj predizbornoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske”, rekao je Borenović.

Istaknuo je kako da su imali iskrenu i pravu namjeru trebali su to da pokrenu u januaru 2019. poslije izbora.

“Ja sam vojnik prve generacije Vojske Republike Srpske. Otišao sam u rat sa sedam svojih kolega iz školskih klupa, dvojica se nisu vratila. Ja znam šta znače tri vojske u ovakvom sistemu i u pravu je Mirko Šarović to znači sukob, rat, stradanja”, kaže Borenović.

Vlast je pozvao da iznese projekciju o tome šta znači Vojska Republike Srpske, postoji li novac za tenkove, avione i postoje li uslovi za stavljanje “check pointa” na međuentitetsku liniju razgraničenja.

Kao opoziciona stranka, istakao je, PDP će podržati odgovorne političke poteze, ali ne i potez o kojem raspravljaju narodni poslanici u Republici Srpskoj jer je za Borenovića riječ o predizbornoj kampanji, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh