Politika

Mijatović: Dodik se preigrao, od MMF-a ovisi budžet RS

Vojin Mijatović - YouTube

Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svestan da je Republika Srpska jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina, napisao je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Facebooku.

– Također, Milorad Dodik očigledno nije svjestan da postoje i međunarodne obaveze i međunarodno pravo, te da aranžman sa MMF-om nije još jedan namješteni tender za njegove režimske firme. Tegeltija, inače najgori predsjedavajući Vijeća Ministara u historiji BiH je zakazao u panici sjednicu Fiskalnog vijeća za petak 10. decembar 2021. jer je MMF jasan, vratite dugove, a zna Tegeltija da u budžetu RS-a nema ni za redovno finansiranje.

Pozdravljam ovakvu odluku MMF-a, a nadam se da su i oni naučili lekciju da se pregovara sa institucijama BiH, a ne etnonacionalnim vođama kartela po kafanama.

Napomene radi Dodiku i režimu da će se slična situacija desiti i ukoliko krenu sa povlačenjem iz Oružanih snaga BiH, samo se tada priča sa NATO savezom, ali oni ne šalju pisma kao MMF, već nešto drugo – napisao je Mijatović, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh