Politika

Željko Komšić: “Priča o non paperu je fašizam”

Komšić je u obraćanju medijima rekao da se fašizam javlja u različitim formama, te da je i priča o non-paperu fašizam.

Željko Komšić - Fena

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović danas su u Sarajevu, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, položili cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra i Spomen-park “Vraca”.

Komšić je u obraćanju medijima rekao da se fašizam javlja u različitim formama, te da je i priča o non-paperu fašizam, pišu “Vijesti“.

Ne bih rekao da je fašizam privlačan, ne može on biti privlačan, a ako jeste onda je cijeli svijet otišao do đavola – potcrtava Komšić.

Prema njegovim riječima, javljaju se ideje koje su upakovane, ali je u biti riječ o fašizmu.

Uđite dublje u ono što ljudi govore i za šta se stranke zalažu. Problem tih struktura jeste što izlaze na demokratske izbore, dobijaju glasove i ovladavaju strukturama – riječi su Komšića.

Smatra da je i priča o non paperu klasični fašizam.

Evo vidite, i danas se cijeli evropski kontinent bori s tom istom pričom. To je nešto za šta svaka generacija misli da je ostalo iza nje i onda se svaka generacija ponovo suoči s tim – dodaje Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh