Politika

Mjesecima je šutio: Denis Zvizdić konačno odgovorio na pitanje – da li, nakon svega, napušta SDA?

Zvizdić je komentirao i svoj odnos sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Denis Zvizdić - Fena

Nakon nekoliko mjeseci medijske šutnje, u Danu uživo na N1 govorio je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić.

Osvrnuo na neuspješnu nabavku vakcina protiv COVID-19, komentarisao je lokalne izbore u Mostaru, ali i zaključio kako je Fadil Novalić častan čovjek i veliki profesionalac koji je “uvučen u aferu Respiratori”.

No, između ostalog, odgovorio je i na pitanje da li će, kako je najavljivao, napustiti SDA.

Ostajem u SDA. Ja sam previše uložio u SDA. Zaista sam bio razočaran rezultatima izbora, i stranka je izgubila koalicioni kapacitet. Kroz razgovore sa uglednim članovima SDA odlučio sam da ostajem u SDA. Pitali su me zašto bih ja napuštao stranku kada sam dobio više glasova nego što je SDA osvojila u osam sarajevskih općina 2020. Zašto bih ja napuštao, a ne oni koji su narušili ugled SDA? Želim da se borim zbog hiljada časnih članova – kazao je Zvizdić.

Zvizdić je komentirao i svoj odnos sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Mi smo bliski saradnici, razgovaramo, ali više naš privatni odnos neću iznositi u javnost – rekao je Zvizdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh