Politika

Čampara: Građani su zgroženi, hitno moramo početi rješavati probleme

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS rekao je kako postoji potreba za hitnim rješavanjem brojnih pitanja u KS.

Zastupnici SDA danas su pokušali osporiti zakazivanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo prijeteći čak da će se obratiti Ustavnom sudu Federacije BiH. Pokušaj opstrukcija dolazi u momentu kada se Vlada KS nalazi u ostavci i kada u aktuelnom sazivu Vlade KS nema ministra zdravstva.

Čampara je istakao kako on ne vidi nikakav problem u tome da se zakaže hitna sjednica s obzirom na brojne probleme s kojim se suočava Kanton Sarajevo.

„Drago mi je što imamo hitnu sjednicu Skupštine KS. Mislim da smo trebali imati više hitnih sjednica jer nema šta nije hitno u Kantonu Sarajevo“, kazao je Čampara.

Kako kaže, u KS postoji potreba za hitno rješavanje svih segmenata društva navodeći da su građani zgroženi. Kao primjer problema koje je potrebno hitno rješavati naveo je problem pandemije, nedostatak ministra zdravstva KS, put pacijenta, komunalna privreda, infrastruktura, problemi u MUP-u KS te problemi u obrazovanju.

„Molim Vas predsjedavajući da što prije krenemo u rješavanje ovih problema“, kazao je Čampara, prenosi pressmedia.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh