Politika

Stanivuković: Za vrijeme mog mandata neće biti gej parade u Banjoj Luci

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati da li voli doći u Sarajevo

Draško Stanivuković - N1

Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je večeras da za vrijeme njegovog mandata neće biti održana Parada ponosa, odnosno gej parada.

Govoreći u Centralnom dnevniku na Face TV, a odgovarajući na pitanje da li bi podržao paradu ponosa u Banjoj Luci, rekao je da je dovoljna jedna u Sarajevu.

– Smatram da su to vrijednosti koje ne treba na taj način da se promovišu na trgovima. To nije u duhu naroda kojem ja pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak da niko nije ugrožen.

Dodao je da za vrijeme njegovog mandata neće biti gej parade u Banjoj Luci. Istaknuo je da nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.

– Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav – rekao je on.

Istaknuo je da entiteti treba da se takmiče u tome ko će biti bolji.

– Ja šaljem jednu ljudski poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

On je rekao da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje šta mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati da li voli doći u Sarajevo. On je spomenuo negativne napise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje ko ga odbija, rekao je: “Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima”. Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh