Politika

OVAKO JE IZGLEDAO DODIK KAD JE BIO MLAD, A ČEKAJTE DA VIDITE BAKIRA

Oni odlučuju o našim životima i kroje nam sudbinu, ali da to nije nimalo lagan posao otkrivaju njihova sve naboranija lica. Kome od naših političara godine najbolje stoje, a ko je ipak u mladosti bio daleko atraktivniji – pogledajte u našem foto podsjećanju

Milorsd Dodik - Novi

Da starenje i nije toliko strašno, može se vidjeti na primjerima nekih naših političara kojima sijeda kosa i pokoja bora daju na šarmu. Ipak, ima i onih koje je vrijeme pregazilo i na čijim se licima itekako vidi teret političkog života. Prođite s nama kroz mali vremeplov i podsjetite se kako su naši najpoznatiji političari izgledali nekad.

A kako izgledaju sada, to i tako znate…

BAKIR IZETBEGOVIĆ

Bakir Izetbegović -Novi.ba

FAHRUDIN RADONČIĆ

Fahrudin Radoncic – Novi

Osnivač i lider Saveza za bolju budućnost BiH i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i danas važi za jednog od šarmantnijih političara. Prosijeda kosa mu nije oduzela na šarmu, a, kako vidite iz priloženog, u mlađim danima volio se fotografisati ‘poput Putina’ ili pravih filmskih zvijezda.

Možemo slobodno zaključiti da i Radončiću godine ništa ne mogu.

HARIS SILAJDŽIĆ

Defintivno jedan od najatraktivnijih političara koje je BiH ikad imala je Haris Silajdžić. Ovaj markantni političar, iako već odavno nije aktivan u politici, oduvijek je bio miljenik žena i često je nazivan bosanskim Alainom Delonom.

Haris Silajdzic – Novi.ba

Na fotografijama iz mlađih dana možete se podsjetiti kakav je političar nekad BiH predstavljao u svijetu. Vjerujemo da Bosanke nisu jedine koje su uzdisale pri pogledu na njegove zeleno-smeđe oči.

MILORAD DODIK

Kršni predsjednik RS-a Milorad Dodik nije se puno promijenio tokom godina, ali se vidi da je nagomilao dosta kilograma. Gusta crna kosa nije ‘ofalila’ do danas, a prodorne plave oči i drski pogled i u mladosti su mu bili zaštitni znak. I za njega je vrijeme poprilično stalo.

Milorad Dodik – Novi.ba

ZLATKO LAGUMDŽIJA

Ministar vanjskih poslova BiH i dugogodišnji lider SDP-a Zlatko Lagumdžija danas, u odnosu na fotografije iz mladosti, izgleda gotovo neprepoznatljivo. Politička karijera na njemu je ostavila itekako vidljivog traga, možda čak i najviše, poredeći ga sa ostalim političarima u BiH. Ili nas fotografije, ipak, malo varaju?!

Zlatko Lagumdžija – Novi.ba

ŽELJKO KOMŠIĆ

Još jedan od političara na kojem se jasno vidi da je politički život nemilosrdan je i lider Demokratske fronte i bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Ipak mu državničke funkcije nisu godile, jer na fotografijama iz perioda kada je bio načelnik Općine Novo Sarajevo izgleda daleko svježije i bolje.

Željko Komšić – Novi.ba

NERMIN NIKŠIĆ

Koliko frizura doprinosi mlađem i svježijem izgledu može se vidjeti na primjeru predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, koji je u mlađim danima “furao” šiške. Danas ipak nešto ozbiljniji, sa zalizanom frizurom, a nakon mukotrpnih premijerskih godina, djeluje puno starije i umornije.

Nermin Nikšić – Novi.ba

EMIR SULJAGIĆ

Iako je relativno mlad i danas, te važi za jednog od najzgodnijih političara na bh. političkoj sceni, bivši kandidat za člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić nije uvijek izgledao kao mačo muškarac. Dok je radio kao mladi novinar, dječački izgled je bio njegov zaštitni znak.

S godinama je postao zreliji, što ga ženskoj populaciji čini atraktivnijim.

Ermin Suljagiić – Novi.ba

DAMIR HADŽIĆ

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić u politiku je ušao vrlo mlad, sa tek 24. godine, pa fotografije iz perioda kada je bio načelnik Općine Novi Grad podsjećaju da je tada gotovo bio golobradi mladić.

Damir Hadžić – Novi.ba

Ipak, godine su učinile svoje, pa danas djeluje puno ozbiljnije i u skladu s političkom funkcijom koju obavlja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh