Politika

Preminuo Muhamed Islamović

Muhamed Islamović, društveni i sportski radnik, jedan od osnivača SDA u Zenici preminuo je, saopšteno je iz Stranke demokratske akcije.

Muhamed Islamović - N1

Islamović je bio poslanik u Skupštini SR BiH i u prvom sazivu Skupštine nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine nakon prvih slobodnih demokratskih izbora. Obnašao je i dužnost predsjednika SDA Zeničko-dobojskog kantona.

“Našeg Hamu pamtit ćemo kao dobrog, stručnog i poštenog čovjeka, te kao iskrenog bosanskog patriotu, koji je dao veliki doprinos za vrijeme organizacije otpora i odbrane Bosne i Hercegovine. U njegovom višegodišnjem direktorskom mandatu NK ČELIK je ostvario najbolje sportske rezultate od nastanka, Klub je osvojio tri titule prvaka BiH i dvije titule osvajača KUP-a BiH”, saopšteno je iz SDA.

Stranka demokratske akcije Zenica izrazila je iskreno saučešće porodici, rodbini i prijateljima Muhameda Islamovića, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh