Politika

Dodik: Hitno deportovati sve migrante iz BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Policiji Republike Srpske treba dati još veća ovlaštenja da bi mogla da se brane od migranata i u tom pogledu mora da bude spremna na rigorozne akcije.

Milorad Dodik - YouTube

Dodik je rekao da je RS jučer mogla da ima tragičnu situaciju da je neko od policajaca stradao u Klašnicama kod Banjaluke prilikom potrage za grupom migranata i naglasio da RS to sebi ne smije dopustiti.

On je podsjetio da godinama govori da su migranti ogromna bezbjednosna prijetnja.

“Sjećam se da sam možda prije pet – šest godina govorio da će se u BiH useliti značajan broj migranata i da su tada SDS i (Aleksandra) Pandurevićeva pravili šale od toga. Ne znam samo gdje je sad ona i ti koji su pravili od toga šegu i šta danas govore o toj temi”, naveo je Dodik.

U svakom slučaju, istakao je Dodik, Republika Srpska ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata na njenoj teritoriji,prenose Vijesti

“Svi pokušaji iz BiH, prije svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomjerno rasporede po cijeloj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH”, poručio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh