Politika

Zasjedao Kolegij SDA: Među zaključcima i poziv da se glasa za “Korona-zakon”

U Sarajevu je u ponedjeljak zasjedao Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) koji je usvojio četiri zaključka.

SDA kolegij - FENA

1. SDA pozdravlja usvajanje rebalansa budžeta i Zakona o ublažavanju posljedica pandemije u Zastupničkom domu i poziva delegate u Domu naroda da glasaju za zakon i tako omoguće ublažavanje posljedica udara na ekonomiju Federacije.

2. SDA poziva skupštine općina i kantona da, po ugledu na Federaciju BiH, usvoje mjere iz svoje nadležnosti u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

3. SDA poziva ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane sa opstrukcijama i u skladu sa obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF za brzo finansiranje u cilju ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica pandemije.

4. SDA zahvaljuje građanima na poštivanju propisanih mjera i istovremeno ih pozivamo na oprez i dalje disciplinirano poštivanje važećih mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Istovremeno pozivaju Federalni krizni štab da pažljivo prati epidemiološku situaciju i promptno reaguje u slučaju pogoršanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh