Politika

Bakir Izetbegović: “Novac od MMF-a kada Bevanda uskladi odluku”

Vijeće ministara BiH trebalo je jutros da usvoji odluku o prihvatanju zaduženja prema MMF- u u okviru Instrumenta za brzo financiranje (RFI).

Bakir Izetbegović - Dnevnik.hr

Međutim, protiv odluke su glasali prisutni ministri iz bošnjačkog naroda te nije bilo moguće okončati sve potrebne procedure da bi novac bio uplaćen na račun u Centralnoj banci BiH.

Ta odluka nije pratila odluku MMF-a. Ministar Bevanda je treba uskladiti i onda će ona proći. To bi trebalo uraditi što prije – prokomentirao je danas u Tuzli predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Podsjetimo, u Prijedlogu odluke se navodi da će Ministarstvo finansija i trezora BiH podijeliti 50 posto sredstava koji pripadaju FBiH na deset kantona. Ranije je dogovoreno da će svi nivoi vlasti koji budu koristili sredstva od kredita taj novac i vratiti. Međutim, to je ministar Vjekoslav Bevanda pokušao zaobići, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh