Politika

Dževad Drino: “Odluka NSRS je jeftina politička demagogija, bez pravnih posljedica”

Pravna posljedica odluka donesenih na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske povodom presude Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu je nikakva.

Dževad Drino - Fena

U pitanju je jeftina politička demagogija za široke narodne mase, i to ne prvi put – ocijenio je profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici Dževad Drino.

Prema njegovim riječima, bojkot predstavnika u državnim organima je politički akt, pa oni i služe da se iskaže mišljenje i zauzme politički stav i zato je apsolutno neproduktivan, prenosi “Fena”.

Napad na strane sudije profesor Drino objašnjava time “što su poštovani, a ne potkovani“, aludirajući na nedavnu aferu “potkivanje“.

Čemu vanredna zasjedanja da bi se donijele pravno neutemeljene i neobavezujuće odluke. Udar na Dejton je udar i na ustavne tvorevine, pa i na Republiku Srpsku – zaključio je Drino.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh