Politika

Dodik je prvi srpski političar koji je u kamen uklesao granicu na Drini

Građanski savez (GS) najoštrije je osudio istup člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegovo iznošenje opskurnih laži u emisiji “Ćirilica”.

Zastave BiH i Srbije - informativa.ba

“Mi u GS-u smo svjesni da Dodik ne može preko noći okačiti bijelu zastavu na svoj nacionalističko-populistički politički folklor i time priznati kapitulaciju svoje anti-NATO politike, ali cijenimo da zapaljiva retorika i iznošenje laži kojim se služi u javnom prostoru istočno od Drine ne smiju biti alat za prikrivanje činjeničnog stanja”, poručuju u saopštenju iz ove stranke.

Kako navode, negiranje države Bosne i Hercegovine, negiranje presuda Međunarodnog suda pravde, te propagiranje velikosrpskih težnji suprotnost su od onoga na što se obavezao zakletvom dolazeći u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a čije kršenje implicira krivično gonjenje.

“Stoga, mi u GS nismo spremni pomjerati granice tolerancije i Dodika upozoravamo da prestane dezaviusati javnost, kao i da konačno prizna da je lider NATO integracija BiH, a nedavno je uradio i nepovratan korak u pravcu članstva u NATO, te će ući u istoriju kao prvi srpski političar koji je u kamen uklesao granicu na Drini”, poručili su iz Građanskog saveza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh