Politika

U Banjoj Luci sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a, javnosti će se obratiti Dodik

Proširena sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) počinje danas u 11 sati u Banjoj Luci, a nakon puta u Srbiju i Rusiju javnosti bi se, kako saznaje Klix.ba, trebao obratiti lider SNSD-a Milorad Dodik.

SNSD- N1

Na sjednici se očekuje da Izvršni komitet razmatra aktuelnu situaciju u entitetu RS, kao i u BiH s posebnim osvrtom na dogovor članova Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH, ali i usvojenom dokumentu pod nazivom Program reformi BiH koji će biti poslan u NATO.

Upravo ovaj dokument je izazvao pravu pometnju na bh. političkoj sceni s obzirom da već šesti dan niko, osim sudionika koji su radili na njegovoj izradi, ne znaju šta tačno piše u Programu reformi. Dodik i SNSD se suočavaju sa optužbama opozicije iz RS-a da su izdali vojnu neutralnost koja je izglasana u NSRS te da je Dodik pristao na nastavak puta BiH ka članstvu u NATO.

Na sjednici će biti govora i o formiranju vlasti odnosno novog saziva Vijeća ministara BiH, te nastavku pregovora sa SDA i HDZ-om o raspodjeli resora i ministarskih fotelja.

Sastanku bi trebali prisustvovati članovi Izvršnog komiteta – predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik društveno ekonomskog savjeta Zoran Tegeltija, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.

Sjednica će biti održana u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a sa početkom, a nakon sastanka će biti održana konferencija za novinare, najavljeno je iz SNSD-a.

Kako saznaje “Klix” na sjednici će se obratiti Milorad Dodik i odgovoriti na pitanja koja se postavljaju posljednjih nekoliko dana. Koliko će biti precizan, opširan i detaljan u odgovorima u vezi sa Programom reformi, ostaje da se vidi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh