Politika

Nelson: SAD pomno prati dešavanja u BiH i regionu

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Erik Nelson u intervjuu za Radio Slobodna Evropa ističe kako njegova zemlja pomno prati dešavanja u BiH i regiji, te da će SAD i dalje podržavati napredak u reformama ka EU integracijama i NATO-u.

Eric George Nelson - Pulse.ba

“Od kraja rata do danas uložili smo [Sjedinjene Američke Države] dvije milijarde američkih dolara u obnovu Bosne i Hercegovine”, rekao je u intervjuu za “RadioSlobodnaEvropa” američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric Nelson).

Govorio je o političkoj situaciji u BiH, ulozi američke administracije, ali i drugim gorućim problemima u zemlji kao što je odlazak mladih ističući da treba raditi na rješenjima i pitati se – kako da se obrne trend odlaska mladih iz BiH?

Ambasador Nelson se osvrnuo na ocjene iznesene u američkom Senatu o sve većem ruskom i kineskom uticaju na Balkanu ali i istakao veliki interes Sjedinjenih Država koji se tiče Bosne i Hercegovine i njenog evropskog puta i partnerstva sa NATO savezom.

Ambasador je najavio i skorašnji dolazak specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmera (Matthew Palmer) u Sarajevo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh