Politika

Brnabić: Deklaracija SDA izuzetno je opasna i predstavlja nepoštovanje Dejtonskog sporazuma

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da je Programska deklaracija SDA, kojom se predviđa uspostavljanje republike BiH s tri nivoa vlasti, izuzetno opasna i predstavlja javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazuma.

No image - Haber.ba

– To je izuzetno opasno – javno pozivanje na nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i još jedno otvaranje Pandorine kutije na Balkanu i nešto što ne treba shvatiti olako – rekla je Brnabić novinarima na pres-konferenciji u Vladi Srbije.

Kongres SDA usvojio je Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definirana kao demokratska, regionalizirana, pravna i socijalna država pod nazivom republika BiH, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh