Politika

Šarović: “Kapitulacija politike Milorada Dodika i poraz politike vojne neutralnosti”

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović rekao je danas da ni samim liderima vladajućih stranaka ”nije jasno šta su potpisali”.

Mirko Šarović - Avaz.ba

On je potpisivanje sporazuma okarakterisao kao ”kapitulaciju” zbog popuštanja SNSD-a.

“Juče potpisani sporazum nije sasvim jasan. Što se tiče SDS-a, ovaj dokument je kapitulacija politike Milorada Dodika i SNSD-a, poraz politike vojne neutralnosti – nestupanja u NATO. Sve za što se Dodik zalagao, sada je pogazio, platio je suviše visoku cijenu ulaska u Savjet ministara. To je nakon našeg detaljnog pregleda sporazuma naša preliminarna ocjena”, rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je ocijenio da se nakon potpisivanja ovog sporazuma pokazuje ko je izdajnik Republike Srpske i srpskog naroda.

“Sada su pale sve maske, pogotovo nakon priznanja jednog od potpisnika sporazuma. Sada je jasno ko se može nazvati izdajnikom, a ko ne, ko odstupa od svojih principa, a ko ne. Dodik je ranije govorio da je onaj ko vodi zemlju ka NATO-u izdajnik”, rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Ako dođe do realizacije sporazuma, posljedice će se prije svega osjetiti u Republici Srpskoj, biće tektonskih promjena, dodaje Šarović.

“U pitanju je sada i rezolucija Narodne skupštine Republike Srpske o NATO-u. Postavlja se pitanje da li će doći do ukidanja ove rezolucije. O tome se treba raspravljati”, izjavio je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh