Politika

Čović i Wigemark: Potrebno je brzo formiranje vlasti u BiH na svim nivoima

Naglašena je potreba za zajedničkim kompromisom demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, kao jedinim rješenjem za izlazak iz višemjesečnog zastoja i opstruiranja implementacije izbornih rezultata.

No image - Haber.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović razgovarao je danas sa šefom Direkcije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom (Gunnarom Wigemarkom), saopćeno je iz HNS-a.

Razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji, ocijenjeno je kako je potrebno žurno formirati vlast u BiH na svim razinama.

Naglašena je potreba za zajedničkim kompromisom demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, kao jedinim rješenje, za izlazak iz višemjesečnog zastoja i opstruiranja implementacije izbornih rezultata, piše “Avaz“.

Dragan Čović naglasio je kako je potrebno više razumijevanja i odgovornosti kako bi nesmetano omogućili nastavak euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, kao najznačajnijeg strateškog opredjeljenja demokratski izabranih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh