Politika

Ivica Dačić na Saboru SNSD-a: BiH neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci

Na Saboru Saveza nezavisnih socjaldemokrata danas u Laktašima učestvuje više od 1.200 delegata.

Ivica Dačić - Nezavisne

Kako prenosi “N1” iz ove stranke ranije je saopćeno da Saboru prisustvuju ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, ambasador Kine u BiH Ji Ping, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lideri DNS-a Marko Pavić, Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predstavnici Demokratske partije Srba u Makedoniji, Prve SDS-a, te druge zvanice iz političkog i društvenog života.

Prilikom obraćanja gostiju, gromoglasnim aplauzom dočekani je Ivica Dačića, ministar vanjskih poslova Srbije, koji je kazao da Bosna i Hercegovina ”nije i nikada neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci”.

”Bosna i Hercegovina nije i nikad neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci. Da sad ne pretjerujem, počinjem da ličim na Mileta Dodika”, poručio je Dačić, a potom komentarisao način na koji su u Laktašima danas dočekani ambasadori Rusije i Kine.

”Neću da pričam kako bi prošli ambasadori nekih drugih zemalja da su izašli pred vas”, dodao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh